Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΤΕΤΑΡΤΗ 27/02/2013

Καλημέρα και καλή δύναμη. Χαμόγελο και καλή διάθεση να συντροφεύουν την ημέρα σας. Κόλπα και διάφορα τρυκ στο φαγητό και στην κουζίνα γενικά θα είναι η συνεχή καθημερινή ενημερωσή σας.Εάν κάνετε τα πρώτα σας βήματα στη μαγειρική, υπάρχουν μερικά βασικά πράγματα που μπορείτε να μάθετε και τα οποία θα συμβάλλουν σημαντικά στη καθημερινότητα σας, και στον τρόπο που μαγειρεύετε. Ας δούμε παρακάτω μερικά βασικά μαγειρικά κόλπα για εύκολα πιάτα, και πως να τα πετύχετε.
Σωστή μακαρονάδα (al dente)
Πολλές φορές, τα μακαρόνια που θα προσπαθήσετε να βράσετε πρόκειται να κολλάνε ή να λιώνουν. Το κοινό λάθος που γίνεται εδώ είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων. Βράζετε τα μακαρόνια περισσότερο απ' ότι χρειάζεται (όσο γράφει το πακέτο), σε ελάχιστο νερό, και τέλος τα αφήνετε στο σουρωτήρι, όπου και θα κολλήσουν. Τα μακαρόνια σας πρέπει να μπουν σε αρκετό αλατισμένο νερό, το οποίο ήδη βράζει. Βράστε τα για όσα λεπτά γράφουν οι οδηγίες στο πακέτο, σουρώστε τα, και προσθέστε τη σάλτσα σας αμέσως. Αν δεν έχετε σάλτσα, προσθέστε λίγο λάδι η βούτυρο.
Το πιο εύκολο ρύζι
Το συγκεκριμένο ρύζι ταιριάζει με κάρυ, και όχι μόνο. Γεμίστε μια κατσαρόλα με νερό και περιμένετε να πάρει βράση. Προσθέστε αλάτι και ρίξτε το ρύζι σας (προτιμήστε μπασμάτι). Ανακατέψτε και βράστε για 10 λεπτά, σουρώστε και αφήστε στο σουρωτήρι πάνω από την κατσαρόλα σας, τοποθετείστε μια πετσέτα κουζίνας και κλείστε το καπάκι. Αφήστε για 5 λεπτά ακόμη, και το ρύζι σας είναι έτοιμο!
Σάλτσα ντομάτας
Νομίζω πως η σάλτσα ντομάτας, πρέπει να είναι το ευκολότερο πράγμα στον κόσμο! Προσθέστε λίγο λάδι σε μια κατσαρόλα, μαζί με λίγο σκόρδο. Μετά από μερικά δευτερόλεπτα ρίξτε τις ψιλοκομμένες ντομάτες (βρίσκετε έτοιμες σ' όλα τα καταστήματα). Αφήστε να ψηθούν σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά, και αλατοπιπερώστε. Η σάλτσα σας είναι έτοιμη, για να χρησιμοποιηθεί με το ρύζι ή τα μακαρόνια σας. Με αυτή τη βάση, μπορείτε να προσθέστε ότι άλλα υλικά θέλετε στη σάλτσα σας, και να της δώσετε ακόμα περισσότερη γεύση με βασιλικό.

Στου Κώστα
ΜΕΝΟΥ ΗΜΕΡΑΣ
ΣΠΕΣΙΑΛ
ΚΡΕΑΣ
Φασολάκια με μοσχάρι
Μοσχάρι κοκκινιστό
ΛΑΔΕΡΑ
Αρνί στη γάστρα
Σπανάκια μαυρομάτικα
Κεφτεδάκια
Μανιτάρια κρασάτα
Μπιφτέκι φούρνου  
Γίγαντες φούρνου           
                      ΠΙΤΕΣ-ΤΥΡΙΑ

Τυρόπιτα


ΨΑΡΙΑ
ΑΛΛΑ ΚΟΛΠΑ
Γόνος
Σκορδαλιά
Μυρσίνη
Φάβα
Κοτσομούρακι
Τυροκαφτερή
Βακαλιαράκια
Τζατζίκι
 Περισσότερα για το υπόλοιπο μενού στα τηλέφωνά μας
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266
 


ΤΡΙΤΗ 26/02/2013

Καλημέρα και καλή δύναμη. Αργήσαμε σήμερα αλλά έπρεπε να κάνουμε κάποιες απαραίτητες ενέργειες, και διάφορα θέματα στο ιστιολόγιο. Όλα τελείωσαν και είναι όλα έτοιμα για την καθημερινή ενημέρωση.
Διάσημοι σεφ διδάσκουν «κοινούς θνητούς» τα μυστικά της γαστρονομίας και η υψηλή κουζίνα περνάει στο οικογενειακό τραπέζι Η υψηλή γαλλική κουζίνα δεν είναι κάτι απρόσιτο. Σε καιρούς οικονομικής κρίσης μπορεί να γίνει καταφύγιο για τη διατροφή όλης της οικογένειας, λένε κορυφαίοι γάλλοι σεφ. Η νέα μόδα στη Γαλλία είναι τα μαθήματα «υψηλής κουζίνας» σε μη επαγγελματίες. «Γίνε εσύ ο Τζέιμι Ολιβερτης πολυκατοικίας σου. Μπορείς», λένε οι σεφ από το Παρίσι, την ιδανικότερη πόλη για να διδαχτεί κάποιος την τέχνη της κουζίνας. Διάσημοι σεφ όπως ο Αλέν Ντετουρνιέ, ιδιοκτήτης ενός εξαιρετικού εστιατορίου στην καρδιά του Παρισιού, του «Carre des Feuillants», διοργανώνουν φυσικά με το αζημίωτο σεμινάρια γαστρονομίας με το σύνθημα «Μαγειρική για όλους». Οι γάλλοι μαέστροι της κουζίνας, σε ωριαία και δίωρα μαθήματα ή σε εντατικά τμήματα διάρκειας 17 εβδομάδων, δίνουν στους συμμετέχοντες τις βασικές αρχές απλών συνταγών που μπορούν να φτιάξουν οι ίδιοι σπίτι τους πανεύκολα και- κυρίως- δίχως να χρειαστεί να «ξηλωθούν» για πανάκριβα υλικά που συναντά κανείς στις δημιουργίες της «haute cuisine».
Το μότο «Συνταγές για όλες τις ώρες κι όλες τις μέρες» αντηχεί στις αίθουσες μαθημάτων των διαφόρων σχολών μαγειρικής με τη μέχρι στιγμής ανταπόκριση του κοινού να είναι αθρόα. «Ο κόσμος, και ειδικά οι νέοι, θέλουν πολύ να ασχοληθούν, εν μέσω οικονομικής κρίσης, με την τέχνη της μαγειρικής» σχολιάζει ένας παριζιάνος σεφ, καταλήγοντας πως «για τον λόγο αυτό είμαστε εμείς εδώ,ώστε να τους διδάξουμε τις βασικές αρχές και όλες τις απαραίτητες τεχνικές μαγειρικής».
Η τάση «κάν΄ το σπίτι σου, μόνος σου» δεν πε ριορίζεται μόνο στις παρισινές αίθουσες διδασκαλίας, αλλά και στα τηλεοπτικά προγράμματα των γαλλικών καναλιών. Πολλοί ιδιωτικοί και δημόσιοι τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν ήδη εντάξει εκπομπές μαγειρικής στο καθημερινό τους πρόγραμμα και βλέπουν τα νούμερα τηλεθέασής τους να χτυπάνε «κόκκινο». Ολα αυτά βέβαια εξυπηρετούν ένα μακροπρόθεσμο στόχο: να καταφέρει να μπει το Παρίσι, επιτέλους, υπό το πρόγραμμα προστασίας της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της UΝΕSCΟ, δίπλα σε άλλους επιφανείς γαστρονομικούς «συναδέλφους» του- όπως η μεσογειακή διατροφή.

Καταλαβαίνετε τώρα πόσο σημαντικό είναι να τονίζουμε τα δικά μας προϊόντα είναι κάτι που το έχουμε και εμείς πάμε να μιμηθούμε ξενόφερτα. προσοχή στην Μεσσηνία μας λοιπόν.
Στου Κώστα
ΜΕΝΟΥ ΗΜΕΡΑΣ
ΣΠΕΣΙΑΛ
ΚΡΕΑΣ
Κολοκύθι γεμιστό
Μοσχάρι κοκκινιστό
ΛΑΔΕΡΑ
Αρνί στη γάστρα
Μελιτζάνες με ελιές
Κεφτεδάκια
Μανιτάρια κρασάτα
Μπιφτέκι φούρνου  
Γίγαντες φούρνου           
                      ΠΙΤΕΣ-ΤΥΡΙΑ

Τυρόπιτα


ΨΑΡΙΑ
ΑΛΛΑ ΚΟΛΠΑ
Γόνος
Σκορδαλιά
Μπακαλιάρος
Φάβα
Κοτσομούρακι
Τυροκαφτερή
Βακαλιαράκια
Τζατζίκι
 Περισσότερα για το υπόλοιπο μενού στα τηλέφωνά μας
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266
 


ΔΕΥΤΕΡΑ 25/02/2013

Καλημέρα και καλή δύναμη. Χαμόγελο και καλή διάθεση για να ξεκινήσουμε καλά την εβδομάδα μας. Αρχή του τριωδίου εχτές και όλα μας θυμίζουν κάτι από απόκριες. Ας πούμε μερικά πράγματα για το τριώδιο.Η περίοδος του Τριωδίου είναι μια κινητή περίοδος είκοσι ημερών στην ορθόδοξη χριστιανική παράδοση που ξεκινά από την Κυριακή του «Τελώνου και Φαρισαίου» και διαρκεί τρεις εβδομάδες μέχρι δηλαδή την εβδομάδα της «Τυροφάγου» ή «Τυρινής». Αποτελεί ένα στάδιο «προετοιμασίας» για την νηστεία της Μεγάλης σαρακοστής
Την πρώτη εβδομάδα γίνεται «κατάλυση στα πάντα», δηλαδή τρώγεται ελεύθερα κάθε φαγητό ακόμα και την Τετάρτη και Παρασκευή. Για το λόγο αυτό ονομάζεται «ελεύθερη» ή «απολυτή».
Την δεύτερη εβδομάδα του Τριωδίου γίνεται «κατάλυση στα πάντα» όλες τις ημέρες εκτός της Τετάρτης και Παρασκευής όποτε απέχουμε ακόμα και από τα λαδερά φαγητά όπως και τις ημέρες της Μεγάλης Σαρακοστής. Την Πέμπτη της δεύτερης εβδομάδας στην Ελλάδα υπάρχει το έθιμο της Τσικνοπέμπτης κατά την οποία καταναλώνονται κρεατικά, δεδομένου ότι μετά από τρεις ημέρες αρχίζει ουσιαστικά η νηστεία της Σαρακοστής.
Η τρίτη και τελευταία εβδομάδα του Τριωδίου είναι αυτή της Τυροφάγου ή Τυρινής, οπότε όλες τις ημέρες γίνεται κατάλυση σε όλα τα γαλακτοκομικά, του αυγού, των ψαριών και φυσικά του ελαιολάδου απαγορεύεται όμως η κρεοφαγία.
Το Τριώδιο λήγει την τρίτη Κυριακή της Αποκριας πριν την Καθαρά δευτέρα, οπότε αρχίζει η περίοδος της Μεγάλη σαρακοστή δηλαδή της νηστείας των σαράντα ημερών που προηγείται του χριστιανικού Πάσχα.

Περισσότερα για το υπόλοιπο μενού στα τηλέφωνά μας
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266
 




ΣΑΒΒΑΤΟ 23/02/2013

Καλημέρα και καλή δύναμη. Καλό Σαββατοκύριακο να έχουμε και να το περάσουμε όσο μπορούμε με περισσότερο χαμόγελο. 
  • Δεν έχετε κήπο, δεν έχετε χρόνο και κυρίως, δεν έχετε χρήματα για πέταμα για να αγοράζετε ένα ολόκληρο ματσάκι δυόσμο και μαϊντανό, κάθε φορά που θέλετε να χρησιμοποιήσετε μόλις ένα κλωναράκι, αφήνοντας το υπόλοιπο να μαραίνεται στο ψυγείο; Είναι απλό: φυτέψτε σε ένα καλαθάκι που κρέμεται ή σε μια ορθογώνια γλάστρα στο παράθυρό σας μερικά βότανα και χρησιμοποιήστε τα για τη μαγειρική σας. Έτσι θα εξοικονομήσετε και χρόνο και χώρο, αλλά και χρήματα και θα δώσετε υπέροχη γεύση στο φαγητό σας.
  • Υπάρχει ένας πανεύκολος τρόπος για να αφαιρέσετε όλα τα κουκούτσια ενιαία από την πιπεριά χωρίς να σας διαλυθούν και να πεταχτούν παντού. Κόψτε πρώτα την ουρά και χαράξτε γύρω γύρω το κοτσάνι. Μετά κόψτε σε φέτες την πιπεριά από την κορυφή μέχρι κάτω και αφαιρέστε τις ώστε να μείνουν μόνο τα κουκούτσια με το κοτσάνι.
  • Πόσες φορές δεν μας έχει τύχει να σπάμε μερικά αυγά σε μπολ και να πέφτουν μαζί και κομματάκια από το τσόφλι; Και πόσες φορές φυσικά, έχουμε προσπαθήσει να τα αφαιρέσουμε χωρίς αποτέλεσμα με το δάχτυλο; Την επόμενη φορά που θα σας συμβεί κάτι τέτοιο, χρησιμοποιήστε ένα άλλο κομμάτι από το κέλυφος του αυγού για να σπρώξετε το κομματάκι που έπεσε στο μπολ και θα δείτε ότι το σπασμένο κομμάτι θα κολλήσει στο κέλυφος.
  • Η εποχή της ντομάτας φτάνει στο τέλος της αλλά γιατί να μην προνοήσετε να φτιάξετε λιαστές ντομάτες και να τις χρησιμοποιήσετε τον χειμώνα σε σαλάτες ή σάλτσες σας; Ο όρος βέβαια «λιαστή» δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι πρέπει να βγάλετε τη ντομάτα στον ήλιο. Μπορείτε κάλλιστα να την βάλετε κομμένη σε φετούλες σε ένα ταψάκι στη χαμηλότερη θερμοκρασία του φούρνου και να τη σιγοψήσετε μέχρι να αφυδατωθεί για όσο περισσότερες ώρες μπορείτε.
  • Προσπαθείτε να στύψετε λεμόνι αλλά αυτό δεν έχει καθόλου ζουμί; Πιέστε το λίγο στο πάγκο της κουζίνας προτού το στύψετε και κυλήστε το πιέζοντάς το. Το αποτέλεσμα θα είναι να βγάλει λίγο περισσότερο χυμό. Μην περιμένετε όμως, και θαύματα…
  •  Όταν τσιγαρίζετε λαχανικά ή άλλα υλικά στο τηγάνι, μην το παραγεμίζετε γιατί θα χάσετε το νόστιμο καραμέλωμα των υλικών και φυσικά, θα σας πάρει και περισσότερο χρόνο για να τηγανιστούν όλα τα υλικά σας. Επίσης, αν νομίζετε ότι κατά το τσιγάρισμα χρειάζεται να προσθέσετε κι άλλο λάδι, φροντίστε να το βάλετε σιγά σιγά στην άκρη του τηγανιού, ώστε όταν φτάσει στα υλικά να είναι ήδη ζεστό και να μην τους αλλάξει τη θερμοκρασία.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/02/2013

Καλημέρα και καλή δύναμη. Χαμόγελο και αισιοδοξία να σας συντροφεύουν, πάμε για να ετοιμαστούμε για ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο. Κόλπα οικονομίας στην κουζίνα.

ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ: Αν σας έχει μείνει μαγιονέζα στο βαζάκι και δεν βλέπετε να την χρησιμοποιείτε στο άμεσο μέλλον μπορείτε να ρίξτε λίγο λάδι ή ξύδι στο βαζάκι, λιωμένο σκόρδο, αλάτι-πιπέρι και όποια άλλα μπαχαρικά θέλετε να ταρακουνήστε το βαζάκι και να φτιάξετε μία ωραιότατη σάλτσα για τις σαλάτες σας.
• ΓΑΛΑ: Λήγει το γάλα και δεν το έχετε ανοίξει ακόμη; Φτιάξτε κρέμα βανίλιας και θυμηθείτε τα παιδικά σας χρόνια ή φτιάξτε μία μπεσαμέλ και ρίξτε την πάνω από διάφορα βρασμένα λαχανικά και στο φούρνο.
• ΑΛΑΤΙ ΛΥΣΣΑ: Κατέληξε ή σούπα σας να βγει λύσσα; Μην την πετάξετε. Καθαρίστε μία πατάτα και ρίξτε την μέσα. Ξαναβράστε για λίγο. Αφού δοκιμάστε το φαγητό και είστε εντάξει με το αποτέλεσμα βγάλτε την πατάτα και σερβίρετε κανονικά.
• ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ: Δεν είναι ανάγκη να το πετάτε μετά από κάθε χρήση, σκουπίστε το και διπλώστε το για να ξαναχρησιμοποιηθεί. Πετάξτε το αν είναι πολύ λερωμένο ή διαλυμένο.
• ΑΥΓΑ: Κάντε την δική σας στραπατσάδα με λαχανικά, ομελέτα με τυρί και λαχανικά ή ακόμη τηγανίστε ένα τηγάνι πατάτες στο τέλος αφαιρέστε το πολύ λάδι και ρίξτε το χτυπημένο αυγό.
Αν το αυγό που θέλετε να βράσετε είναι ελαφρώς ραγισμένο μην το πετάξετε. Για να μην σας ξεχειλίσει το ασπράδι ρίξτε μέσα στο νερό που θα βράσει λίγο ξύδι.
• ΔΟΧΕΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ: Μην πετάτε τα δοχεία συσκευασίας (πχ. παγωτό) που αγοράζετε με διάφορα τρόφιμα κατά καιρούς. Πλύνετε τα και χρησιμοποιήστε τα σαν τάπερ.
• ΚΑΣΣΕΡΙ: Αν σας μένουν μικρά κομματάκια από κασέρια μπορείτε: -να τα τρίψτε και να τα καταψύξτε χρησιμοποιήστε τα την επόμενη φορά που θα φτιάξτε ξανά παστίτσιο ή ογκραντέν ή ακόμη μπορείτε να τα ρίξτε σε μία ομελέτα.
• ΚΙΜΑΣ: προσθέστε περισσότερο ψωμί για τα κεφτεδάκια σας.
• ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ: Φτιάξατε γεμιστά κολοκυθάκια και δεν ξέρετε το να κάνετε την ψίχα τους; Κρατήστε την και φτιάξτε κολοκυθοκεφτέδες ή μπατζίνα.
• ΚΡΕΑΣ: Αν σας έχει μείνει κοκκινιστό κρέας ή αν δεν έχει μείνει καθόλου κρέας αλλά αρκετή σάλτσα βάλτε τη στην κατάψυξη. Μπορείτε άνετα άλλη μέρα να την χρησιμοποιήστε σε κάποια μακαρονάδα σας.
Σας έμεινε λίγο ψητό; Τεμαχίστε το σε πολύ μικρά κομμάτια και καταψύξτε το. Ότι κρέας και αν είναι. Μπορείτε να έχετε πρόχειρα στην κατάψυξη και πίτες (αυτές είναι για γύρο). Αντί να παραγγείλετε από έξω ψήστε για λίγο τις πίτες στο γκριλ και τσιγαρίστε το κρέας με λίγο σκόρδο (αν θέλετε) και φτιάξτε τους δικούς σας γύρους.
Προτιμήστε να αγοράσετε ολόκληρο το κοτόπουλο παρά μεμονωμένα συσκευασμένα τεμάχια. Σας βγαίνει πολύ πιο φτηνό. Τεμαχίστε το και καταψύξτε.
Κατά καιρούς βρίσκουμε πολύ καλές προσφορές σε κρέας. Αν βρείτε ψωνίστε το και βάλτε το στην κατάψυξη.
Στο σουπερμάρκετ ελέγξτε την διαφορά τιμής (κιλού) του έτοιμου πακεταρισμένου νωπού κρέατος με αυτό της βιτρίνας του ιδίου προϊόντος. Έχετε στο νου σας πως το πακεταρισμένο (εκτός αν είναι σε προσφορά) συμπεριλαμβάνει το κόστος εργατικών και συσκευασίας.
Σας έμειναν λίγα κεφτεδάκια ή 1-2 μπιφτέκια; Τσιγαρίστε λίγο σκόρδο και κρεμμύδι, Προσθέστε ντομάτα σάλτσα. Αφού βράσει ρίξτε τα ψιλοκομμένα και σερβίρετε με πιλάφι ή μακαρόνια.
Αν συνηθίζετε να μαγειρεύετε 1 κιλό κρέας πχ κοκκινιστό για φαγητό 1ας μέρας, για να κάνετε περισσότερη οικονομία μπορείτε να μαγειρεύετε 500-600 κρέας αλλά να το κόψετε σε πολύ μικρές μπουκίτσες. Έτσι και θα φτάσει για όλους χωρίς παράπονα και θα κάνετε οικονομία.

Περισσότερα για το υπόλοιπο μενού στα τηλέφωνά μας
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266

ΠΕΜΠΤΗ 21/02/2013

Καλημέρα και καλή δύναμη. Χαμόγελο και πάμε δυνατά να περπατήσουμε και αυτή την ημέρα. Συμβουλές και διάφορα τρυκ για την κουζίνα και γενικά μαγειρικής. 

Στην επιλογή μιας νέας χύτρας, τα πρωταρχικά κριτήρια είναι ο κορμός του σκεύους, η βάση, το καπάκι και οι λαβές
Ο κορμός της χύτρας
Μια καλή χύτρα έχει βαριά και συμπαγή ποιότητα. Ιδανικά θα πρέπει να είναι από ανοξείδωτο ατσάλι υψηλής ποιότητας, το οποίο αναγνωρίζεται από την ετικέτα "18/10" (18% χρώμιο, 10% νικέλιο, 72% ατσάλι). Πρέπει να είναι ανοξείδωτη, ιδιαίτερα εύκολη στον καθαρισμό, να εναρμονίζεται με την υγιεινή και να είναι κατάλληλη για πλυντήριο πιάτων.
Οι χύτρες με κωνικό σχήμα μπορούν να στοιβαχτούν η μια μέσα στην άλλη εξοικονομώντας χώρο. Στις καλές χύτρες, η βάση ενώνονται ομαλά με το τοίχωμα της χύτρας χωρίς διάκενα. Στο εσωτερικό του σκεύους, η ένωση της βάσης με το τοίχωμα πρέπει να είναι στρογγυλεμένη για να φτάνετε σε κάθε σημείο του σκεύους με μια κουτάλα ή ένα αναδευτήρι.
Η βάση
Οι βάσεις υψηλής ποιότητας είναι από ανοξείδωτο ατσάλι, το οποίο καλύπτει περιμετρικά τον πυρήνα από αλουμίνιο. Το αλουμίνιο είναι σημαντικός αγωγός της θερμότητας και δεν πρέπει να είναι εκτεθειμένο, γιατί με το επαναλαμβανόμενο πλύσιμο στο πλυντήριο πιάτων προκαλεί λευκούς λεκέδες στη βάση του σκεύους. Η χοντρές βάσεις με πυρήνα από λουμίνιο εξασφαλίζει βέλτιστη απορρόφηση, διανομή και συγκέντρωση της θερμότητας. Εφόσον ζεσταθεί, η βάση πρέπει να εφαρμόζει εντελώς επίπεδα στην εστία – για εξοικονόμηση ενέργειας και χρόνου κατά το μαγείρεμα.
Βεβαιωθείτε ότι το σκεύος είναι κατάλληλο για τον τύπο της εστίας, γιατί κάθε κατσαρόλα δεν ενδείκνυται για παράδειγμα για επαγωγικές εστίες. 
Με το Σύμβουλο Προϊόντων θα βρείτε εγγυημένα τη σωστή κατσαρόλα για τις ανάγκες σας.
Το καπάκι
Ένα καπάκι με ερμητικό κλείσιμο συγκρατεί τη θερμότητα και τα υγρά στο εσωτερικό της κατσαρόλας. Με αυτό τον τρόπο διατηρείται το άρωμα και εξοικονομείται ενέργεια. Τα γυάλινα καπάκια επιτρέπουν οπτικό έλεγχο του φαγητού. Κάποια καπάκια έχουν κοίλο σχήμα, δηλ. σχηματίζουν καμπύλη στο εσωτερικό τους. Αυτό εξασφαλίζει την επιστροφή του ατμού στο σκεύος, κάτι που αυξάνει τη νοστιμιά και τους χυμούς του φαγητού
Οι λαβές
Γενικά μπορείτε να επιλέξετε λαβές από ανοξείδωτο ατσάλι ή πλαστικές λαβές. Σημαντικό είναι οι λαβές να συνδέονται καλά με το σκεύος, να είναι άνετες στο κράτημα και να μην θερμαίνονται κατά το μαγείρεμα. Οι λαβές από ανοξείδωτο ατσάλι είναι κατάλληλες για πλυντήριο πιάτων και για φούρνο.
Οι πλαστικές λαβές δεν ενδείκνυνται για χρήση στο φούρνο λόγω των υψηλών θερμοκρασιών (έως 80°C). Καθαρίζονται και σε πλυντήριο πιάτων, ωστόσο τα χρώματά τους ξεθωριάζουν με το χρόνο. Για αυτό θα πρέπει να πλένετε τα σκεύη με πλαστικές λαβές μόνο περιστασιακά στο πλυντήριο πιάτων, όχι συνεχώς. 
Πρακτικές λεπτομέρειες
Μετά την επιλογή των σωστών βασικών στοιχείων, όπως η βάση, οι λαβές και το καπάκι, οι διάφορες σειρές σκευών προσφέρουν ποικίλα πλεονεκτήματα που διευκολύνουν το μαγείρεμα:
- Με την ενσωματωμένη βάση για το καπάκι μπορείτε να κρεμάσετε το καπάκι στο χείλος του σκεύους ή στη λαβή. Αυτό απελευθερώνει τα χέρια σας για να ανακατέψετε και να προσθέσετε υλικά στο φαγητό, ενώ επίσης οι σταγόνες νερού από το μαγείρεμα επιστρέφουν στην κατσαρόλα και η εστία μένει καθαρή.
- Πρακτική λειτουργία ροής: Μερικές κατσαρόλες έχουν ενσωματωμένη λειτουργία ροής, η οποία επιτρέπει το άδειασμα των υγρών με τοποθετημένο καπάκι. Δεν χρειάζεται πλέον να χρησιμοποιείτε πετσέτες ή γάντια κουζίνας και σουρωτήρια. 
- Ένα πλατύ χείλος εξασφαλίζει το άδειασμα των υγρών με ακρίβεια και χωρίς πιτσίλισμα. Η εστία και ο πάγκος παραμένουν καθαρά.
- Η κλίμακα μέτρησης στο εσωτερικό του σκεύους διευκολύνει τη μέτρηση των υγρών. Τα δοχεία μέτρησης ανήκουν πλέον στο παρελθόν.



Περισσότερα για το υπόλοιπο μενού στα τηλέφωνά μας
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266

ΤΕΤΑΡΤΗ 20/02/2013


Καλημέρα και καλή δύναμη. Θάρρος τόλμη γοητεία χρειάζεται για να τα βλέπουμε θετικά και μην μου πείτε ότι αυτά δεν τα έχετε. Καιρός να τα αποκτήσετε και να βλέπετε το μέλλον με άλλη άποψη, έτσι και αλλιώς όλοι μας τα παρουσιάζουν μαύρα, εμείς γιατί να μην τα βλέπουμε άσπρα.Όλοι μας το κάνουμε. Αγοράζουμε φρούτα και μετά τα αφήνουμε να ζαρώσουν σε ένα μπολ. Μπορείτε να σώσετε όμως το μεγαλύτερο τμήμα τους με τον παρακάτω τρόπο: καθαρίστε τις μπανάνες ή οποιοδήποτε άλλο φρούτο και φτιάξτε με αυτό smoothies και milkshakes. Αν έχετε ζαρωμένα λεμόνια βάλτε τα για μερικά λεπτά στο φούρνο μικροκυμμάτων και μετά ξεζουμίστε τα.

Όλοι μας έχουμε πετάξει μισό κρεμμύδι γιατί η συνταγή θέλει μικρή ποσότητα και το υπόλοιπο δεν έχουμε τι να το κάνουμε. Υπάρχει μια λύση πολύ απλή: όταν αγοράζετε κρεμμύδια να επιλέγετε διάφορα μεγάθη, μεγάλα, μεσαία και μικρά για διαφορετικές χρήσεις.
Όταν χρησιμοποιείτε τηγάνι, μην το φορτώνετε. Όταν το τηγάνι είναι γεμάτο η θερμοκρασία πέφτει και το φαγητό περισσότερο μαγειρεύεται στον ατμό παρά τηγανίζεται. Αυτό θα πει λιγότερο 'καραμέλωμα', λιγότερη γεύση και περισσότερο ψήσιμο. Αν θέλετε να προσθέσετε λάδι, ρίξτε το στα τοιχώματα του τηγανιού ώστε όταν φτάσει το κέντρο του να έχει ήδη ζεσταθεί.
Ένα καλοκαίρι που τελειώνει και ένα βροχερό φθινόπωρο σημαίνει ότι έρχεται η εποχή των φρούτων του δάσους. Τα φρούτα του δάσους χαλάνε πάρα πολύ γρήγορα οπότε μια συμβουλή είναι να τα πλένετε μόλις τα φέρετε σπιτι, να τα στεγνώνετε και να τα βάζετε στο ψυγείο όπου μπορεί να διατηρηθούν τρεις ή τέσσερις μέρες.

 Περισσότερα για το υπόλοιπο μενού στα τηλέφωνά μας
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266

ΤΡΙΤΗ 19/02/2013

Καλημέρα και καλή δύναμη. Χαμόγελο και αγάπη για τον πλησίον μας, η αλληλεγγύη βοηθάει όλους μας. Ας μάθουμε λίγο σήμερα και για τα παλιά τα χρόνια.
Πώς έτρωγαν τις σούπες;
 Οι γυναίκες που έφεραν τα μαχαιροπίρουνα στις αυλές τις Ευρώπης 
Μέχρι τον Μεσαίωνα οι άνθρωποι έτρωγαν κυρίως με τα χέρια. Οι πιο πλούσιοι είχαν ένα μαχαίρι με πολλαπλό ρόλο, το οποίο κουβαλούσαν παντού μαζί τους- ένας από αυτούς ήταν να κόβει το φαγητό και να το καρφώνει, ώστε να οδηγηθεί η μπουκιά στο στόμα. Οι κύριοι δε, είχαν την υποχρέωση να κόβουν το φαγητό των κυριών. Όταν τα μαχαιροπήρουνα μπήκαν στη ζωή των ανθρώπων ήταν φτιαγμένα από πολύτιμα μέταλλα και απευθυνόταν μόνο στους πολύ πλούσιους, όχι λόγω της χρησιμότητας, αλλά επειδή ήταν πολύ εντυπωσιακά. Οι πιο παραδοσιακοί χρησιμοποιούσαν δύο μαχαίρια, ένα για να κόβει, κι ένα για να κρατάει το φαγητό στη θέση του. πιρούνι και θήκη του 1600 Και πώς έτρωγαν τις σούπες; Τον 11ο αιώνα, ο Δόγης της Βενετίας, Domenico Selvo, παντρεύτηκε την 17χρονη Θεοδώρα Άννα Δούκαινα, η οποία καταγόταν από την βυζαντινή δυναστεία των Δουκάδων. Ο γάμος έγινε στην Κωνσταντινούπολη με όλες τις τιμές- η Θεοδώρα ήταν συνηθισμένη στα λούσα και στους καλούς τρόπους. η Αγία Σοφία Με την μετακόμισή της στη Βενετία έφερε μαζί της και τη βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και γρήγορα έγινε πολύ αντιπαθής. Δεν έφταναν τα μαχαιροπήρουνα που επέβαλλε στην αυλή του Δόγη, μαζί ήρθαν και τα μπολ με νερό για να ξεπλένονται τα χέρια, οι πετσέτες φαγητού και ο εκτεταμένος φωτισμός με κεριά. Πέθανε στα 35 της μετά από μία εκφυλιστική ασθένεια, η οποία αντιμετωπίστηκε από το λαό σαν τιμωρία από το Θεό, επειδή τόλμησε να εισάγει σύμβολα μαλθακής ζωής. Μετά το θάνατό της, η αυλή του Δόγη επέστρεψε στις παλιές της συνήθειες. Τελικά, μία άλλη νοικοκυρά άλλαξε τα πράγματα H Κατερίνα των Μεδίκων, από τον Rosso Fiorentino Η ιταλίδα Κατερίνα των Μεδίκων παντρεύτηκε τον βασιλιά της Γαλλίας, τον Ερρίκο Β’ και όπως και η Θεοδώρα, έφερε μαζί της τις συνήθειες της χώρας της. Μεγάλη λάτρης του φαγητού, των τεχνών και της καλής ζωής. Η γαλλική αυλή δέχτηκε με χαρά τις νέες συνταγές για ψωμί, γλυκά και φρέσκα λαχανικά, αλλά αυτό που σόκαρε περισσότερο τα πλήθη ήταν το πιρούνι. Οι Γάλλοι ήξεραν τη χρήση του κουταλιού και του μαχαιριού, αλλά το πιρούνι ήταν μια αληθινή επανάσταση. Πιρούνι για σαρδέλες; αλατιέρα τοίχου (;) Στην άλλη μεριά του φάσματος, οι μονίμως υπερβολικοί Άγγλοι της βικτωριανής εποχής, άρχισαν να χρησιμοποιούν ειδικά κουτάλια, πιρούνια, βάζα και βαζάκια όχι επειδή τα χρειαζόταν, αλλά επειδή έκαναν εντύπωση. Πιάτο ντομάτας, πιρούνι για σαρδέλες, μαχαίρι μαρμελάδας- μη μου πείτε ότι η μαμά σας δεν είχε μαζέψει ένα σωρό τέτοια αντικείμενα, προσπαθώντας να πετύχει το «κλασικό» ιδεώδες; 
ΠΗΡΟΥΝΙ ΚΑΙ ΘΗΚΗ ΤΟΥ 1600 Μ.Χ.
                                                                              
 Περισσότερα για το υπόλοιπο μενού στα τηλέφωνά μας
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266


ΔΕΥΤΕΡΑ 18/02/2013

Καλημέρα καλή δύναμη και καλή εβδομάδα να έχουμε. Να περνάτε όσο μπορείτε υπέροχα με αγάπη και χαμόγελο. 

Το νωπό κρέας (αρνί-κατσίκι-βοδινό-μοσχάρι) συντηρείται για αρκετές μέρες (10-12) μετά τη σφαγή του, στη ψύξη και σε θερμοκρασία 2º C, έτσι δεν είναι απαραίτητο να τα καταψύχουμε εάν πρόκειται να καταναλωθούν άμεσα (4-5 μέρες μετά την αγορά τους).

Τα αποψυγμένα τρόφιμα πρέπει να μαγειρευτούν μέσα σε 24-48 ώρες από την απόψυξή τους. Ο λόγος είναι ότι μετά την απόψυξη τα μικρόβια αναπτύσονται έως και 20 φορές γρηγορότερα...
Απαγορεύεται η επανακατάψυξη των ήδη αποψυγμένων τροφίμων.
Απαγορεύεται η βεβιασμένη απόψυξη. Η σωστή σειρά είναι: Κατάψυξη-Ψύξη-Θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Όταν θέλουμε να καταψύξουμε νωπά (φρέσκα) λαχανικά πρέπει πρώτα να τα ζεματίσουμε, με το τρόπο αυτό δημιουργούμε ένα σοκ στα μικρόβια. Ο τρόπος είναι ο εξής: τα ζεματίζουμε σε νερό θερμοκρασίας 45º-90º C για 1-2 λεπτά, τα κρυώνουμε σε κρύο νερό με παγάκια, τα στραγγίζουμε και τα καταψύχουμε σε κατάλληλες συσκευασίες. Έτσι κάνουν στα απομακρισμένα χωριά ακόμα και σήμερα.
Κανένα φαγητό δεν πρέπει να διατηρείται στο ψυγείο πάνω από 3 ημέρες.
Τα φαγητά της προηγούμενης μέρας πρέπει, πριν διατεθούν προς βρώσιν, να θερμανθούν μέχρι το σημείο βρασμού για τα λαδερά ή τις σάλτσες. Ενώ τα στεγνά π.χ. ψητά, κρέας, μπουσακάς πρέπει να θερμανθούν μέχρι τους 75º C στο κέντρο της μάζας τους.
Δεν ψήνουμε κρεατοσκευάσματα πριν αποψυχθούν πλήρως. Δεν τα αποψύχουμε σε νερό.
Αποψύχουμε σε νερό μόνο προϊόντα που το νερό ήταν το φυσικό τους περιβάλλον π.χ. ψάρια.
Όσο περισσότερο επεξεργαζόμαστε τα τρόφιμα ή τα μαγειρεύουμε, τόσο υποβαθμίζονται ποιοτικά.
Τα κατεψυγμένα τρόφιμα μέσα στις καταψύξεις πρέπει να είναι καλά τυλιγμένα σε σακούλες κατάλληλες για τρόφιμα και πολλές φορές προφυλαγμένα μέσα σε χαρτινα κιβώτια γιατί ο κρύος αέρας προκαλεί επιφανειακή αφυδάτωση που λέγεται "'έγκαυμα κατάψυξης".
Στα κατεψυγμένα τρόφιμα του εμπορίου και ειδικά στα ψάρια, πρέπει να αναγράφετε στη συσκευασία το βάρος του επίπαγου, που βάση νομοθεσίας δεν μπορεί να υπερβαίνει το 20% του συνολικού βάρους.
Όταν τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε είναι κοντά στην ημερομηνία παραγωγής τους, τόσο πιο έντονο γευστικα και ποιοτικά είναι το αποτέλεσμα.
Όσο πιο μικρή η ζωή ενός προϊόντος, τόσο πιο μεγάλη θρεπτική αξία έχει.

 Περισσότερα για το υπόλοιπο μενού στα τηλέφωνά μας
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266


ΚΥΡΙΑΚΗ 17/02/2013


Καλημέρα και καλή δύναμη. Ημέρα η σημερινή για τους περισσότερους για έξοδο βολτούλα ξεκούραση. Για άλλους πάλι ημέρα εργασίας. Όπως και να έχει αν τα βλέπουμε θετικά θα έχουμε μια υπέροχη ημέρα. Συμβουλές για όσπρια σήμερα.Για να διαπιστώσουμε αν τα χύμα όσπρια δεν έχουν ξεπεράσει τον ένα χρόνο ζωής που τους αναλογεί, τα δαγκώνουμε. Aν σπάνε σαν καραμέλες, είναι μπαγιάτικα. Aν δαγκώνονται και υποχωρεί ελαφρά το εσωτερικό τους, είναι φρέσκα.
Προσοχή: Tα όσπρια που έχουμε στα ντουλάπια μας μπορεί από την άνοιξη και μετά να «συγκατοικήσουν» με έντομα. Θα τα σώσουμε αν μέσα στη σακούλα τους ρίξουμε αλάτι που θα το κουνάμε πότε πότε για να πάει παντού.
Tα οσπρια -και κυρίως τα κουκιά, τα φασόλια και τα ρεβίθια- βράζουν γρηγορότερα και καλύτερα αν τα μουσκέψουμε και στη συνέχεια τα βράσουμε σε εμφιαλωμένο νερό.
Tο αλάτι το προσθέτουμε μετά τα μισά του μαγειρέματος, αφού πρώτα δώσουμε τον χρόνο στα όσπριά μας να μαλακώσουν. Mε αυτόν τον τρόπο, επίσης, τα όσπρια δεν ξεφλουδίζουν.
Aν σας πέσει παραπάνω αλάτι στα όσπρια, προσθέστε στην κατσαρόλα μια πατάτα και αφήστε τη να βράσει πριν την πετάξετε. Θα απορροφήσει το παραπανίσιο αλάτι. Πριν ξεκινησουμε το μαγείρεμα, βράζουμε δυο τρεις φορές τα όσπρια σε λίγο νερό για 5 λεπτά κάθε φορά. Mετά, τα σουρώνουμε, αλλάζουμε το νερό και τα ξεπλένουμε. Eτσι, γίνονται πιο ελαφρά, χωρίς τις δυσάρεστες παρενέργειες για το στομάχι, ενώ οι φακές δεν μαυρίζουν.
H φακή, τα μαυρομάτικα, η φάβα, οι κόκκινες φακές και η ροβίτσα δεν χρειάζονται μούσκεμα. Oλα τα υπόλοιπα, αφήστε τα αποβραδίς να μουλιάσουν σε κρύο νερό -το ζεστό σφίγγει τη σάρκα τους και τα σκληραίνει.
Mερικοί προσθέτουν στο νερό του μουλιάσματος δύο κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα. Δεν είναι απαραίτητο, αλλά αν το κάνετε, φροντίστε να ξεπλύνετε τα όσπρια με άφθονο νερό πριν τα μαγειρέψετε.
Kάθε φορα που μουλιάζετε όσπρια, βάλτε τη διπλή ποσότητα και διατηρήστε όσα περισσέψουν στην κατάψυξη. Eτσι, θα έχετε έτοιμα μουλιασμένα φασόλια για το επόμενο μαγείρεμα.
Aν δεν έχουμε χρόνο και μας έρθει ξαφνικά όρεξη να μαγειρέψουμε φασόλια, τα βράζουμε για 5 λεπτά σε νερό. Tα αφήνουμε να μείνουν μέσα στο καυτό νερό για μία ώρα. Tα στραγγίζουμε και προχωρούμε στο μαγείρεμα.
Aν στη διάρκεια του μαγειρέματος χρειαστεί να προσθέσουμε νερό, φροντίζουμε να είναι πάντα ζεστό.
H παράδοση λέει πως τα όσπρια πρέπει να σιγοβράζουν σε σιγανή φωτιά. Ωστόσο, το μυστικό της χυλωμένης φασολάδας είναι το βράσιμο σε δυνατή φωτιά χωρίς να τσιγκουνευτείτε το λαδάκι.
Tα ξερά κουκιά χρειάζονται μια επιπλέον διαδικασία: Τα μουλιάζουμε για μία νύχτα, στη συνέχεια αφαιρούμε το μαύρο λουριδάκι που έχουν στην κορυφή τους, τα βράζουμε για μία ώρα περίπου μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν, τα στραγγίζουμε, και κατόπιν προχωρούμε στην εκτέλεση της συνταγής μας.


Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013


Καλημέρα και καλή δύναμη. Με ηλιοφάνεια ξεκίνησε η μέρα σήμερα. Ξεκινήστε την μέρα σας με χαμόγελο.  Εμείς κάναμε πρωί πρωί τις αγορές μας πήραμε θέσεις στην κουζίνα μας και σας περιμένουμε να απολαύσουμε τις μοναδικές μας γεύσεις και μην ξεχνάτε να χαμογελάτε γιατί το χαμόγελο είναι κολλητικό.  Όταν κάποιος χαμογελά μπορεί να φωτίσει τον χώρο, να φτιάξει την διάθεση των γύρω του και να τα κάνει όλα με περισσότερο κέφι. Ένα χαμογελαστό πρόσωπο φέρνει χαρά, την οποία μπορεί να μεταδώσει και σε άλλους. Συνεχίζουμε με μερικές χρήσιμες συμβουλές για τα μπαχαρικά που χρησιμοποιούμε για μαγείρεμα. 



  1. Προτιμήστε να αγοράσετε ολόκληρα αντί για τριμμένα. Όταν είναι ολόκληρα, τα μπαχαρικά και τα βότανα διατηρούνται φρέσκα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Όταν μαγειρεύετε, τρίψτε την ποσότητα που σας χρειάζεται.
  2. Προτιμήστε να κάνετε τις αγορές σας από μαγαζιά με αρκετή κίνηση, για να είστε σίγουροι πως τα μπαχαρικά που θα αγοράσετε θα είναι φρέσκα.
  3. Ένας τρόπος για να ελέγξετε τη φρεσκάδα τους είναι το χρώμα. Φροντίστε να έχουν ζωντανό και ομοιόμορφο χρώμα. Εάν αγοράζετε χύμα μπαχαρικά και βότανα, μυρίστε τα. Η μύτη σας θα σας καθοδηγήσει στα πιο φρέσκα!
  4. Μην αγοράζετε μεγαλύτερη ποσότητα από αυτή που θα χρησιμοποιήσετε μέσα στους επόμενους 6 μήνες με 1 χρόνο.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/02/2013

Καλημέρα και καλή δύναμη. Χαμόγελο και καλή διάθεση να σας συντροφεύουν για σήμερα, να περνάτε όσο μπορείτε καλύτερα και να μεταδίδεται αγάπη. Περί αυγών μυστικά στο μαγείρεμα σήμερα.

  • Όταν χρησιμοποιείτε αυγά στη μαγειρική και ζαχαροπλαστική, πρέπει να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου. Για να τα φέρετε γρήγορα σε αυτή τη θερμοκρασία, μόλις τα βγάλετε από το ψυγείο, βουτήξτε τα σε χλιαρό νερό. 
  • Ποτέ μην τα πλένετε πριν τα τοποθετήσετε στο ψυγείο γιατί λεπταίνει το κέλυφος και απορροφά μυρωδιές. Πλύνετέ τα προσεκτικά με μια βρεγμένη πετσέτα. 
  • Εάν πέσει στο πάτωμα, ρίξτε πάνω του μπόλικο αλάτι ώστε να το απορροφήσει. 
  • Εάν τα αυγά είναι κολλημένα στη χάρτινη συσκευασία, τότε βρέξτε το χαρτί μέχρι να ξεκολλήσουν. 
  • Τα εργαλεία που χρησιμοποιείτε για τα ωμά αυγά, πρέπει πάντα να πλένονται με κρύο νερό πριν, ποτέ χλιαρό και μετά με ξίδι ώστε να μην κρατήσουν μυρωδιές. 
  • Εάν σας πέσει λίγος κρόκος στα ασπράδια για τη μαρέγκα, πρέπει να τον αφαιρέσετε ώστε να χτυπηθούν σωστά. Αφαιρέστε τον κρόκο με μια νωπή πετσέτα. 
  • Εάν είναι ραγισμένα και θέλετε να τα βράσετε, τυλίξτε τα με αλουμινόχαρτο. 
  • Για να ξεφλουδίσετε εύκολα το κέλυφος από ένα βραστό αυγό, ραγίστε το γύρω γύρω και καθαρίστε κάτω από κρύο νερό. 
  • Για τα αυγά ποσέ, μερικές σταγόνες ξίδι θα εμποδίσουν τα αυγά από το να απλωθούν στην κατσαρόλα. 
  • Μπορείτε να διατηρήσετε τα ασπράδια των αυγών για μήνες στην κατάψυξη. Τοποθετήστε τα ένα ένα σε παγοκυψέλες και όταν παγώσουν βάλτε τα όλα μαζί σε πλαστική σακούλα. 
  • Για να χτυπήσετε αυγά σε μαρέγκα, τα αυγά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και τα εργαλεία εντελώς στεγνά. Προσθέστε μια πρέζα αλάτι για να την κάνετε πιο αφράτη. 
  • Τα κροκάδια μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο, εφόσον δεν έχουν σπάσει, εάν τα καλύψετε με νερό ή γάλα. Για να τα καταψύξετε, ανακατέψτε με μια πρέζα αλάτι ή ζάχαρη για κάθε κρόκο, ανάλογα με το που θέλετε να τα χρησιμοποιήσετε στο μέλλον και ακολουθήστε την ίδια διαδικασία όπως και με τα ασπράδια.
 Περισσότερα για το υπόλοιπο μενού στα τηλέφωνά μας

Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266

ΠΕΜΠΤΗ 14/02/2013


Καλημέρα καλή δύναμη. Γιορτή της καψούρας σήμερα και βλέπω αγορές για να εκφράσουμε την αγάπη μας στον άλλον. Λάθος μεγάλο, κάθε μέρα πρέπει να το κάνουμε, να αγαπάμε τον διπλανό μας και όλο τον κόσμο. Δεν μας μένουν πολλά ακόμη κάθε ημέρα στερούμαστε και κάτι τουλάχιστον μην μας στερήσουν την αγάπη για όλους μας. Πάντως η αγάπη περνάει από το στομάχι και εάν σκεφτήκατε για ένα δείπνο σε εμάς τα ποτά δωρεάν αυτό είναι σαν αγάπη από εμάς για εσάς. Ιδέες τώρα πως να κάνετε εσείς ένα ρομαντικό δείπνο θα σας προτείνω μερικές.Διάλεξε τι θα φτιάξεις
Είναι καλό να βάλεις όλη τη τέχνη μαγειρικής που διαθέτεις για να φτιάξεις κάτι πρωτότυπο. Μην ξεχάσεις το κρασί! Αν βέβαια δεν ξέρεις να μαγειρεύεις, μην αγχώνεσαι. Πάρε κάτι καλό από έξω και ζέστανε το. Η ουσία ενός ρομαντικού δείπνου δεν εξαντλείται στο φαγητό… Φρόντισε τα φαγητά να είναι έτοιμα την κατάλληλη ώρα.
Τι να φορέσεις
Προσπάθησε να εντυπωσιάσεις. Δώσε έναν πιο επίσημο τόνο στη βραδιά, φορώντας κάτι καλό, σαν να επρόκειτο να βγείτε σε ένα εστιατόριο. Είναι αυτονόητο ότι θα έχεις φτιάξει τα μαλλιά σου και θα έχεις βάλει τα παπούτσια σου και το άρωμα σου.
Προετοίμασε το τραπέζι.
Δεν θα πρέπει να τρέχεις τελευταία στιγμή. Το τραπέζι πρέπει να είναι έτοιμο τη στιγμή που θα μπαίνει ο σύντροφος σου. Στρώσε το τραπέζι με ένα ωραίο τραπεζομάντιλο, τοποθέτησε τα πιάτα, τα μαχαιροπίρουνα και όλα τα υπόλοιπα στην κατάλληλη θέση, ώστε το τραπέζι να χρειάζεται μόνο σερβίρισμα τη στιγμή που θα μπει ο σύντροφος σου.
Σχεδιάζοντας την κατάλληλη ατμόσφαιρα
Σε αυτό το μέρος βρίσκεται η ουσία ενός ρομαντικού δείπνου. Ρομαντικός είναι ο χώρος που θα ανεβάσει την ερωτική σας διάθεση στα ύψη.
Καθάρισε και συμμάζεψε
Δεν νοείται ένα ρομαντικό δείπνο σε ένα βρώμικό ή ακατάστατο μέρος. Τα πάντα στο χώρο πρέπει να λάμπουν, ιδίως γύρω από το τραπέζι.
Δημιούργησε τον κατάλληλο φωτισμό
Τα φώτα σε μία ρομαντική ατμόσφαιρα πρέπει να μην είναι έντονα. Διάλεξε χαμηλό και απαλό φωτισμό ίσως από ένα φωτιστικό. Αν δεν διαθέτεις φωτιστικό υπάρχει και η λύση των κεριών που θα τα προμηθευτείς ούτως ή άλλως για να φτιάξεις ατμόσφαιρα.
Αρωμάτισε το χώρο
Διάλεξε απαλά και ερωτικά αρώματα χώρου. Μην κάνεις υπερβολές και μετά αναγκαστείς να ανοίξεις το παράθυρο!
Μην ξεχάσεις τα κεριά
Τα κεριά χαρίζουν ένα πολύ ερωτικό τόνο στην ατμόσφαιρα. Το καλύτερο είναι να έχεις πάνω στο τραπέζι ένα ή δύο κηροπήγια και να απλώσεις διάφορα κεριά στο χώρο. Τα κεριά δημιουργούν μία πολύ καλή αντανάκλαση πάνω στα δέρματα που θα σας διεγείρει ! Επίσης , δείχνουν ένα πολύ ρομαντικό χαρακτήρα.
Βάλε ερωτική μουσική
Η εύκολη λύση είναι να βάλεις έναν ερωτικό σταθμό, αν και δεν είναι ότι καλύτερο. Μπορείς να φτιάξεις το δικό σου CD με ερωτικά τραγούδια.
Κλείσε ή απομάκρυνε κάθε τι που μπορεί να σας αποσπάσει την προσοχή
Απόφυγε κάθε τι μπορεί να σας διακόψει από το ρομαντικό δείπνο: Κλείσε την τηλεόραση και το τηλέφωνο, βάλε τους λογαριασμούς στο συρτάρι, κλείσε την πόρτα και τα παράθυρα…
Στόλισε το χώρο
Αρκούν λίγα τριαντάφυλλα για να κάνεις τον χώρο παραδεισένιο. Μπορείς να σκορπίσεις ροδοπέταλα επάνω στο τραπεζομάντιλο, ή να βάλεις ένα κόκκινο τριαντάφυλλο στο τραπέζι. Μπορείς επίσης να φτιάξεις κάποιες καρδιές για να στολίσεις τους τοίχους ή να προμηθευτείς εικόνες από ρομαντικά τοπία ή ζευγάρια. Αρκεί λίγη φαντασία.

ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΜΕΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ.
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266